Рецепти з шафраном
Шафранові булочки
Інгредієнти:
- 50 грам дріжджів;
- 200 грам вершкового масла;
- 500 мл. молока;
- 1 грам шафрану;
- ½ чайної ложки солі;
- 200 грам цукру;
- 1 яйце;
- 1,5 літри борошна;
- Ізюм та 1 жовток для прикраси.
Метод приготування:
- У тепле молоко додаємо дріжджі, даємо їм розійтися. Потім в це молоко додаємо топлене вершкове масло, яйце, сіль і цукор. І вже заздалегідь підготовлений розведений шафран!
- Шафран рекомендуємо залити гарячим молоком (3-4 чайні ложки) мінімум за годину до приготовуння тіста, а ще краще зробити це заздалегідь ввечері.
- Як тільки всі інгредієнти вже у мисці, поступово додаємо 1,5 літра борошна і вимішуємо тісто.
- Дати тісту підійти хвилин 40-50.
- Обробити тісто на кренделі. Залишити кренделі, щоб вони збільшилися вдвічі в розмірі. Прикрасити родзинками та змастити жовтком, збитим з молоком.
- Випікати 12-15 хвилин при температурі 200 градусів.