Рецепти з шафраном

Різотто по-міланськи
Інгредієнти:
- 1 літр (4 чашки) курячого не соленого бульйону;
- 1/2 чайної ложки спеції шафран;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 40г вершкового масла;
- 1 дрібно нарізана червона цибулина;
- 2 роздавлених зубчика часнику;
- 330г рису арборіо для різотто;
- 125мл (1/2 чашки) сухого білого вина;
- 60г (3/4 чашки) тертого пармезану;
- тертий пармезан для подачі до столу.
Метод приготування:
1. У каструлі середнього розміру на сильному вогні доведіть бульйон з шафраном до кипіння. Зменшіть вогонь, продовжуйте готувати на слабкому вогні.
2. Підігрійте оливкову олію і половину вершкового масла у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та часник, готуйте помішуючи 5 хвилин поки цибуля не стане м'якою і прозорою.
3. Додайте рис і, помішуючи, підсмажте протягом 2-3 хвилин до того, як зерна не стануть скловидними.
4. Додайте вино і варіть, помішуючи, поки воно повністю не вбереться. Потім додайте 1/2 склянки бульйону і варіть, помішуючи, поки рідина не вбереться.
5. Кожного разу коли рідина всмоктується, знову додавайте півсклянки бульйону. Не забувайте помішувати. Продовжуйте протягом 20 хвилин або поки рис не стане м'яким.
6. Зніміть з вогню. Додайте подрібнений пармезан і масло, що залишилося. Розкладіть рис по глибоких тарілках. Посипте тертим пармезаном.
Джерело: http://taste.com.au