Рецепти з аспарагусом

Суп з зеленого аспарагуса (4 порції)
-
Перегляди: 1211
Поживний та простий у приготуванні спаржевий суп принесе вам максимум користі від цього весняного овоча.
Інгредієнти:
- 1 кг зеленої спаржі
- 1 цибулина дрібно нарізаного білої цибулі
- 5-6 чашок м'ясного бульйону
- 3 столові ложки несолоного масла
- 1/2 чашки сметани або густих вершків
- 1 щіпка морської солі
- 1 щіпка перцю
- ¼ чайної ложки свіжого лимонного соку
Метод приготування:
- Відріжте 3-5 см верхівок аспарагуса. Відкладіть для прикраси страви. Поріжте стебла спаржі на шматочки довжиною 1 см.
- Підсмажте цибулю в каструлі на слабкому вогні в 2 столових ложках вершкового масла поки вона не стане м'яким.
- Додайте шматочки спаржі, сіль і перець за смаком та варіть, помішуючи, протягом 5 хвилин. Додайте 5 чашок бульйону і варіть на повільному вогні, поки спаржа не стане м'якою від 15 до 20 хвилин.
- Поки вариться суп, зваріть відкладені верхівки спаржі в киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини поки вони не стануть ніжними, потім зцидіть воду.
- Подрібніть відварену спаржу в блендері до однорідного стану і перелийте назад в каструлю. Додайте сметану або вершки. В ту саму кастрюлю долийте трішки бульйону, щоб зробити суп-пюре бажаної консистенції. Приправте сіллю і перцем. Доведіть суп до кипіння і додайте столову ложку масла.
- Додайте лимонний сік і прикрасьте блюдо кінчиками спаржі. Смачного!