Рецепти з аспарагусом
Аспарагус з песто та молодою картоплею
-
Перегляди: 615
Гурманський рецепт від шанувальниці спаржі Ольги Гєєц. У ньому поєднано одразу два весняних овочі — спаржу та молоду картоплю. Що може бути прекрасніше?
Інгредієнти:
- 500 г маленької молодої картоплі
- 200 г аспарагуса
- пармезан
- оливкова олія
- 100 г молодого горошку
- копчена і морська сіль
- сир Сент-Агюр — за бажанням, для гостроти смаку
Інгредієнти для соусу песто:
- пучок базиліку (100 г)
- 1 зубчик часнику
- 3 ст. л. оливкової олії
- тертий пармезан або овечий сир
- сіль
- 2 ст. л. кедрових горіхів
Спосіб приготування:
- Помийте картоплю і киньте її у підсолену воду, що кипить, на 13 хвилин. Вона повинна бути супер альденте.
- Спаржу почистіть та киньте в окріп на 4 хвилини. Потім — в друшляк і облийте холодною водою, щоб зупинився процес варки.
- Почистіть горошок.
- Тепер приготуйте песто. Складіть у блендер всі інгредієнти і перемеліть. Спробуйте його — можливо, треба додати більше солі, пармезану чи горіхів.
- Духовку розігрійте до 200 градусів. Викладіть картоплю на пергамент, полийте трошки оливковою олією і посипте пармезаном. Витримайте її в духовці хвилин 7-8. Потім додайте копчену сіль.
- Картоплю розкладіть на тарілку, зверху покладіть песто і порізаний аспарагус, посипте горошком. І додайте зверху трошки копченої солі. Також можна додати сир Сент-Агюр для гостроти смаку.
Смачного!