Рецепти з аспарагусом
Аспарагус з філе дорадо і вершково-лимонним соусом
-
Перегляди: 1449
Хочете вишукану вечерю, як у ресторані, але вдома? Тоді спробуйте приготувати ніжну зелену спаржу з філе дорадо і вершково-лимонним соусом за рецептом шефа Robert Priadchenko.
Інгредієнти:
- фіолетова і зелена спаржа — по кілька стебел
- філе дорадо
- 80 г вершкового масла
- 200 мл вершків 20% жирності й більше
- лимон
- зелень
- сіль
- дрібка цукру
Спосіб приготування:
- Почистіть рибу, відріжте голову, вийміть кишки. Розріжте філе навпіл.
- Киньте спаржу в киплячу підсолену воду на 1 хвилину, вийміть і покладіть в ємність з крижаною водою.
- Для приготування соусу підігрійте сік лимона до початку кипіння, додайте вершкове масло, знизьте вогонь. Коли масло розтопиться, додайте вершки, перемішайте. Потім додайте дрібку солі, цукру і зелень, добре перемішайте.
- Підсмажте спаржу на оливковій олії з обох боків до золотистої скоринки.
- Потім готуємо рибу. Розігрійте сковорідку з оливковою олією до максимальної температури, вимкніть вогонь і покладіть тонке філе дорадо шкурою вниз. Вогонь не варто включати, риба приготується на сковороді, що вистигає. Через 2 хвилини переверніть філе і залиште ще на кілька хвилин.
- Викладіть спаржу і рибу на тарілку, полийте соусом.
Смачного!