Вийшов наш креативний спецпроект на WinWin з рецептами страв з аспарагуса від шеф-кухарів

Фермерське господарство "GourmeT з Любимівки" разом з редакцією winwin підготували три особливих рецепта з аспарагусом від кращих шеф-кухарів Страви — суп, салат і тост — готуйте і насолоджуйтеся!

20200520

Сезон аспарагуса в розпалі і триватиме до середини червня.

У соцмережах відбувається справжній спаржевий бум: давні шанувальники аспарагуса і ті, хто вперше відкрив для себе цей продукт, діляться рецептами і яскравими фото.

Редакція winwin спільно з фермерським господарством "GourmeT з Любимівки" підготували три рецепта — спробуйте приготувати спаржу вдома таі відчуйте себе справжнім шеф-кухарем!

До слова, щодо поєднання з вином, аспарагус — примхливий овоч і найкраще поєднується з Рислінгом.

Суп з аспарагуса

20200520 1

Йохан Боден, засновник ферми з вирощування аспарагуса Gourmet з Любимівки, екс-власник компанії "Чумак" найбільше любить білий аспарагус за його вишуканість і ніжність.

Ось його рецепт супу з білого аспарагуса.

Чистимо 500 г білого аспарагуса. Ріжемо кубиками одну цибулину і смажимо її і шкірку аспарагуса кілька хвилин на олії в каструлі з товстим дном. Доливаємо 1 літр води і варимо 30 хвилин на маленькому вогні. Відокремлюємо через друшляк бульйон.

Робимо вершковий соус — беремо 1 ст. л. пшеничного борошна і 1 ст. л. вершкового масла, нагріваємо каструлю з товстим дном, топимо вершкове масло і трохи підсмажуємо в ньому борошно. Вливаємо наш спаржевий бульйон і, за бажанням, додаємо готовий овочевий бульйон з 1-2 кубиків. Додаємо білий перець, паприку і сіль за смаком. Знімаємо каструлю з вогню і трохи охолоджуємо.

Окремо збиваємо 2 жовтки і 200 мл вершків. Додаємо яєчний крем в наш суп і перемішуємо. Більше суп не можна кип'ятити! Відварений аспарагус ріжемо маленькими шматочками і кладемо на дно глибокої тарілки. Розливаємо суп, прикрашаємо петрушкою.

Не менш смачний суп можна приготувати й із зеленого аспарагуса.

20200520 2

Ніжний салат зі спаржею і м'яким сиром

20200520 3

Володимир Ярославський, співвласник ресторану «Lucky», бренд-шеф магазину «Good Wine», поділився своїми порадами з приготування спаржі і рецептом ніжного салату з білого аспарагуса.

У гастрономії аспарагус — це дієтичний і дуже корисний продукт, до того ж супер зі всім поєднується, його можна подавати з лососем, в салатах, як окрему страву або один з елементів на сніданок або вечерю.

Білу спаржу, також як і зелену, чистять приблизно від середини стебла, зверху вниз, — ідеально це робити овочечисткою. Якщо низ зовсім твердий, відрізають 1-2 см. Далі можна відварити її в підсоленій воді 1 хвилину і відразу перемістити в воду з льодом — так вона відразу охолоне і не переготується.

Після зачистки спаржі нарізати її овочечисткою на смужки, занурити їх відразу в воду з льодом і соком лимона, дати постояти хвилин 20 і використовувати відразу ж в салат.

Салат зі спаржею на 2-х:

  • 150 г нарізаної спаржі
  • 80 г печених молодих буряків
  • 50 г редиски
  • 50 г м'якого сиру
  • 30 г молодого шпинату
  • 15 г гарбузового насіння
  • 25 г лісового горіха
  • 60 г медово-лимонної заправки

Всі інгредієнти викласти на тарілку, полити зверху заправкою. Її готую просто в пропорції: 100 г оливкової олії, 15 г гірчиці, 40 г меду, 45 г лимонного соку, сіль за смаком.

20200520 4

Авокадо-тост зі спаржею і яйцем пашот

А якщо вам зовсім лінь готувати, зелений аспарагус можна їсти і сирим.

20200520 5

Як в рецепті авокадо-тосту з аспарагусом і яйцем пашот від ЯнгШефа Андрія Петренко: в 20 років Андрій став шеф-кухарем "Кіфлік", а також розробляв меню меню для One Love espresso bar, Parovoz, ErtiCava, Hello People, Uno.

Вам знадобиться хліб з пшеничного або цільнозернового борошна. Авокадо поріжте дрібними кубиками, додайте до нього оливкову олію, сіль і сік лайма.

На підсмажений тост викладіть гуакамоле, що вийшло, зверху тонко нарізану свіжу спаржу, а на самий верх — яйце пашот. Його легко приготувати: в киплячу воду додайте яблучний оцет і без воронки вбийте яйце, через 3 хвилини приберіть з вогню, щоб бульбашки не розривали білок. Яйце можна присипати сіллю, паприкою, горішками і полити оливковою олією перед тим, як викладати на тост.

Доповненням до такого простого сніданку можуть служити свіжі фрукти.

20200520 6