Розповіли The Village Україна, як коронавірусна криза вплинула на роботу ферми

Як «Gourmet з Любимівки» організовувала свою роботу під час карантину, щоб усі бажаючі насолодилися свіжим аспарагусом — поділилася Лариса Боден, співзасновниця ферми.

20200508

«Gourmet із Любимівки» – найбільша в Україні ферма з вирощування аспарагуса, за минулий сезон її продукцію готували приблизно 200 українських закладів, включно із закладами компаній First Line («Любимый Дядя») і La Famiglia (Vino e Cucina, Bigoli, La Veranda), а також BAO Modern Chinese Cuisine і Lucky Restaurant Vinoteque.

Співзасновниця Лариса Боден каже, що найбільшою частиною доходу ферми є роздрібна торгівля. Та ресторани вона називає «провідниками», оскільки саме шеф-кухарі свого часу відкрили для споживачів цінність продукту. «Звісно, ми зазнаємо збитків через закриття ресторанів. Ці обсяги намагаємося компенсувати завдяки онлайн-продажам і доставкам. Машини, що раніше відвозили свіжу спаржу до київських ресторанів і супермаркетів, тепер розвозять її до кінцевих споживачів», – пояснює Лариса Боден.

Окрім того, під час карантину «Gourmet із Любимівки» збільшила мережу розповсюдження. Якщо раніше ферма працювала лише з FreshMart, то тепер аспарагус можна замовити на доставку з GoodWine, «Сільпо», Novus та Metro, а також у мережах Winetime, «М’ясторія», FermerGreen і Citron.