Поширенні запитання
-
1. Чому саме на Херсонській землі добре росте аспарагус?
На півдні Херсонщини переважають пухкі супіщані грунти, багаті поживними речовинами, що дозволяє отримати ніжні та смачні паростки аспарагусу. Спаржа також полюбляє сонце, яке світить більшу частину року у небі над Любимівкою.
-
2. Коли настає сезон аспарагусу в Україні?
Сезон аспарагусу в Україні триває з середини квітня до середини червня.
-
3. Чому закордонна спаржа продається не в сезон та коштує стільки ж скільки і українська?
Основними експортерами аспарагусу у світі є Китай, Перу та Мексика. Клімат та вживання міцного добрива дозволяють збирати врожай цілий рік. Але спаржа з цих країн їде до України 4-5 тижнів у рефрижераторних контейнерах, іноді ще зелена та доспіває в дорозі. Велика кількість посадки та механізований збір врожаю дозволяє основним експортерам продавати аспарагус за найнижчою ціною.
-
4. Як чистити білий аспарагус?
Щоб приготувати смачну страву зі спаржі потрібно не тільки використовувати свіжий аспарагус, а й вміти його гарно почистити. Для того, щоб почистити аспарагус можна використовувати спеціальній ніж для чистки або самий звичайний ніж для сиру. Зрізаєте 1-1,5мм кірки проводячи ножем зверху донизу. Верхівку з маленькими квіточками залишаєте недоторканою, але ж це найсмачніша частина аспарагусу. Дуже важливо, щоб уся захисна кірка аспарагуса була зчищена, бо при готуванні саме вона додає гіркий присмак аспарагусу.
-
5. Чи потрібно чистити зелений аспарагус?
Ні, зелену спаржу не потрібно чистити.
-
6. Скільки часу можна тримати аспарагус у холодильнику?
Найоптимальнішими умовами зберігання аспарагусу вважається температурний режим від 0 до +1 градусів. Вологість повинна бути близько 90%. При такій температурі паростки спаржі можуть зберегтися з природними смаковими властивостями протягом 3-4 тижнів.
На жаль такий температурний режим не завжди вдається отримати у холодильнику, де спаржа залишається свіжою протягом трьох днів- максимум тижня. Для того, щоб продовжити термін зберігання спаржі на місці зрізу можна обернути паростки вологою тканиною або поставити свіжий аспарагус у вазу з водою як квіти та залишити у темному та прохолодному місці.
-
7. Чи можна тримати аспарагус в морозильній камері?
Після морозильної камери білу спаржу можна використовувати тільки для омлету, так як вона абсолютно втратить форму.
Зелену спаржу можна заморожувати, тільки пробланшировати її одну хвилинку перед тим, як класти в морозилку.