Рецепти з шафраном
Млинці з шафраном
Інгредієнти:
- 1/2 літри (2 склянки) молока;
- 1/2 чайної ложки спеції шафран;
- 600 гр. борошна;
- 3 яйця;
- 1 чайна ложка сухих дріжджів;
- 3 ст. ложки цукру;
- Дрібка солі;
- 100гр. рослинного масла;
- 50гр. вершкового масла.
Метод приготування:
- В окрему миску вилийте тепле молоко, розчиніть у ньому цукор і сіль.
- Змішайте просіяне борошно і дріжджі в іншій ємності.
- Влийте тоненькою цівкою молоко в борошно, замішуючи рідке тісто.
- Поставте тісто в тепло на 45 хвилин.
- Додайте заздалегідь збиті яйця і масло в тісто, яке піднялося.
- Залиште тісто підходити ще на півгодини.
- Змастіть розігріту сковороду маслом. Набирайте тісто ополоником зі дна ємності та виллiть на сковороду розподіляючи по всій поверхні.