Рецепти з шафраном
Груші, мариновані у шафрановому сиропі
Інгредієнти:
- 6 твердих та зрілих груш;
- 5 чашок води;
- 5 склянок цукру;
- 0,5 г шафрану;
- 10 насіння кардамону;
- 6 мл грушевої горілки (можна використовувати коньяк або будь-яку іншу горілку, крім самогону);
- збиті вершки для прикраси.
Метод приготування:
- Очистіть груші від шкірки. Залиште стебло, але відріжте нижню частину груш так, щоб вони стійко стояли потім на тарілці.
- Заздалегідь замочіть шафран в 1-2 мл гарячої води і дайте настоятися близько 1 години для прояву максимального кольору та смаку.
- Налийте воду, цукор, насіння кардамону, алкоголь у каструлю і доведіть до кипіння. Додайте вже розведений шафран.
- Покладіть груші в приготовлений сироп та варіть їх поки груші не стануть м'якими.
- Потім дайте грушам і сиропу охолонути. Десерт можна приготувати за кілька днів до свята і зберігати у холодильнику.
- Прикрасьте збитими вершками і насолоджуйтеся десертом із груш з шафрановим сиропом!