Груші, мариновані у шафрановому сиропі

Інгредієнти:

  • 6 твердих та зрілих груш;
  • 5 чашок води;
  • 5 склянок цукру;
  • 0,5 г шафрану;
  • 10 насіння кардамону;
  • 6 мл грушевої горілки (можна використовувати коньяк або будь-яку іншу горілку, крім самогону);
  • збиті вершки для прикраси.

Метод приготування:

  1. Очистіть груші від шкірки. Залиште стебло, але відріжте нижню частину груш так, щоб вони стійко стояли потім на тарілці.
  2. Заздалегідь замочіть шафран в 1-2 мл гарячої води і дайте настоятися близько 1 години для прояву максимального кольору та смаку.
  3. Налийте воду, цукор, насіння кардамону, алкоголь у каструлю і доведіть до кипіння. Додайте вже розведений шафран.
  4. Покладіть груші в приготовлений сироп та варіть їх поки груші не стануть м'якими.
  5. Потім дайте грушам і сиропу охолонути. Десерт можна приготувати за кілька днів до свята і зберігати у холодильнику.
  6. Прикрасьте збитими вершками і насолоджуйтеся десертом із груш з шафрановим сиропом!