Рецепти з шафраном
Паелья
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон на кістці;
- пшеничне борошно;
- оливкова олія;
- 100 г якісного чоризо (пікантної іспанської ковбаси);
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- ½ пучка свіжої петрушки;
- 6 скибочок панчетті або копченого бекону;
- 2 літри курячого бульйону;
- 2 великі щіпки шафрану;
- 1 повна чайна ложка копченої паприки;
- 500 г рису для паельї;
- 2 маленьких кальмара;
- 2 жмені свіжого або замороженого гороху;
- 10 великих королівських креветок;
- 500 г мідій;
- 1 лимон.
Метод приготування:
1. Розігрійте духовку до 190ºC / 375ºF / газ 5.
2. Поділіть на чотири частини кожен шматок курки, приправте морською сіллю і чорним перцем, трохи присипте борошном.
3. Нагрійте оливкову олію в глибокій великій каструлі на середньому вогні і обсмажте курку поки вона не стане золотисто-коричневого кольору, потім перекладіть на деко і поставте в духовку на 20 хвилин або до повної готовності.
4. Тим часом, поріжте чоризо, почистіть і дрібно наріжте цибулю, часник, відокремте листя петрушки від стебел, дрібно поріжте.
5. Поставте каструлю назад на вогонь, додайте нарізаний чоризо і панчетту або бекон і обсмажте до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Додайте цибулю, часник, стебла петрушки і варіть поки не стануть м'якими.
6. Тим часом, підігрійте курячий бульйон. В 1 літр бульйону додайте шафран.
7. Додайте в каструлю копчену паприку, рис і бульйон з шафраном і залиште варитися на середньому вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
8. Розріжте кальмари на дві частини і зробіть невеликі надрізи звичайним столовим ножем по всій тушці кальмарів.
9. По закінченню 20 хвилин додайте бульйон, горох, креветки і мідії та кальмари. Накрийте кришкою і варіть ще 10 хвилин.
10. Нарешті, додайте приготовлену курку, посипте дрібно нарізаною петрушкою і можете подавати до столу з шматочками лимона.
Джерело: http://jamieoliver.com