Інгредієнти:

  • 50 грам дріжджів;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 500 мл. молока;
  • 1 грам шафрану;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 200 грам цукру;
  • 1 яйце;
  • 1,5 літри борошна;
  • Ізюм та 1 жовток для прикраси.

Метод приготування:

  1. У тепле молоко додаємо дріжджі, даємо їм розійтися. Потім в це молоко додаємо топлене вершкове масло, яйце, сіль і цукор. І вже заздалегідь підготовлений розведений шафран!
  2. Шафран рекомендуємо залити гарячим молоком (3-4 чайні ложки) мінімум за годину до приготовуння тіста, а ще краще зробити це заздалегідь ввечері.
  3. Як тільки всі інгредієнти вже у мисці, поступово додаємо 1,5 літра борошна і вимішуємо тісто.
  4. Дати тісту підійти хвилин 40-50.
  5. Обробити тісто на кренделі. Залишити кренделі, щоб вони збільшилися вдвічі в розмірі. Прикрасити родзинками та змастити жовтком, збитим з молоком.
  6. Випікати 12-15 хвилин при температурі 200 градусів.