Інгредієнти:

  • 6 курячих стегон на кістці;
  • пшеничне борошно;
  • оливкова олія;
  • 100 г якісного чоризо (пікантної іспанської ковбаси);
  • 1 цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • ½ пучка свіжої петрушки;
  • 6 скибочок панчетті або копченого бекону;
  • 2 літри курячого бульйону;
  • 2 великі щіпки шафрану;
  • 1 повна чайна ложка копченої паприки;
  • 500 г рису для паельї;
  • 2 маленьких кальмара;
  • 2 жмені свіжого або замороженого гороху;
  • 10 великих королівських креветок;
  • 500 г мідій;
  • 1 лимон.

Метод приготування:

1. Розігрійте духовку до 190ºC / 375ºF / газ 5.

2. Поділіть на чотири частини кожен шматок курки, приправте морською сіллю і чорним перцем, трохи присипте борошном.

3. Нагрійте оливкову олію в глибокій великій каструлі на середньому вогні і обсмажте курку поки вона не стане золотисто-коричневого кольору, потім перекладіть на деко і поставте в духовку на 20 хвилин або до повної готовності.

4. Тим часом, поріжте чоризо, почистіть і дрібно наріжте цибулю, часник, відокремте листя петрушки від стебел, дрібно поріжте.

5. Поставте каструлю назад на вогонь, додайте нарізаний чоризо і панчетту або бекон і обсмажте до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Додайте цибулю, часник, стебла петрушки і варіть поки не стануть м'якими.

6. Тим часом, підігрійте курячий бульйон. В 1 літр бульйону додайте шафран.

7. Додайте в каструлю копчену паприку, рис і бульйон з шафраном і залиште варитися на середньому вогні близько 20 хвилин, періодично помішуючи.

8. Розріжте кальмари на дві частини і зробіть невеликі надрізи звичайним столовим ножем по всій тушці кальмарів.

9. По закінченню 20 хвилин додайте бульйон, горох, креветки і мідії та кальмари. Накрийте кришкою і варіть ще 10 хвилин.

10. Нарешті, додайте приготовлену курку, посипте дрібно нарізаною петрушкою і можете подавати до столу з шматочками лимона.

Джерело: http://jamieoliver.com