Інгредієнти:

  • 1 літр (4 чашки) курячого не соленого бульйону;
  • 1/2 чайної ложки спеції шафран;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 40г вершкового масла;
  • 1 дрібно нарізана червона цибулина;
  • 2 роздавлених зубчика часнику;
  • 330г рису арборіо для різотто;
  • 125мл (1/2 чашки) сухого білого вина;
  • 60г (3/4 чашки) тертого пармезану;
  • тертий пармезан для подачі до столу.

Метод приготування:

1. У каструлі середнього розміру на сильному вогні доведіть бульйон з шафраном до кипіння. Зменшіть вогонь, продовжуйте готувати на слабкому вогні.

2. Підігрійте оливкову олію і половину вершкового масла у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та часник, готуйте помішуючи 5 хвилин поки цибуля не стане м'якою і прозорою.

3. Додайте рис і, помішуючи, підсмажте протягом 2-3 хвилин до того, як зерна не стануть скловидними.

4. Додайте вино і варіть, помішуючи, поки воно повністю не вбереться. Потім додайте 1/2 склянки бульйону і варіть, помішуючи, поки рідина не вбереться.

5. Кожного разу коли рідина всмоктується, знову додавайте півсклянки бульйону. Не забувайте помішувати. Продовжуйте протягом 20 хвилин або поки рис не стане м'яким.

6. Зніміть з вогню. Додайте подрібнений пармезан і масло, що залишилося. Розкладіть рис по глибоких тарілках. Посипте тертим пармезаном.

Джерело: http://taste.com.au