Приготувати спаржу:

  1. Помити, зрізати нижній край стебла, тонко зрізати 1 мм верхньої шкірки.
  2. Опустити в киплячу підсолену воду і варити близько 5 хвилин.

Готовий аспарагус можна викласти на блюдо і накрити рушником, щоб він залишався теплим.

Чистимо 200 гр. білого аспарагусу. Ріжемо кубиками одну цибулину та смажимо її та шкірку аспарагуса кілька хвилин на олії в каструлі з товстим дном (наприклад чавунній). Доливаємо 1 літр води й варимо 30 хвилин на маленькому вогні. Відділяємо через друшляк бульйон.

Навесні перець недешевий, тому на компанію з 3-4 людей потрібно один чи навіть пів-перцю. Чистимо його, ріжемо на шматочки й печемо в духовці на фользі, поки не почорніє шкірка. Потім покладемо в поліетиленовий пакет на 5 хвилин, щоб краще знімалась шкірка (або зануримо у холодну воду). Ріжемо перець на маленькі шматочки для салату.