Аспарагус з песто та молодою картоплею

Перегляди: 528

Гурманський рецепт від шанувальниці спаржі Ольги Гєєц. У ньому поєднано одразу два весняних овочі — спаржу та молоду картоплю. Що може бути прекрасніше?

20200807 1 

Інгредієнти:

  • 500 г маленької молодої картоплі
  • 200 г аспарагуса
  • пармезан
  • оливкова олія
  • 100 г молодого горошку
  • копчена і морська сіль
  • сир Сент-Агюр — за бажанням, для гостроти смаку

Інгредієнти для соусу песто:

  • пучок базиліку (100 г)
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • тертий пармезан або овечий сир
  • сіль
  • 2 ст. л. кедрових горіхів

Спосіб приготування:

  1. Помийте картоплю і киньте її у підсолену воду, що кипить, на 13 хвилин. Вона повинна бути супер альденте.
  2. Спаржу почистіть та киньте в окріп на 4 хвилини. Потім — в друшляк і облийте холодною водою, щоб зупинився процес варки.
  3. Почистіть горошок.
  4. Тепер приготуйте песто. Складіть у блендер всі інгредієнти і перемеліть. Спробуйте його — можливо, треба додати більше солі, пармезану чи горіхів.
  5. Духовку розігрійте до 200 градусів. Викладіть картоплю на пергамент, полийте трошки оливковою олією і посипте пармезаном. Витримайте її в духовці хвилин 7-8. Потім додайте копчену сіль.
  6. Картоплю розкладіть на тарілку, зверху покладіть песто і порізаний аспарагус, посипте горошком. І додайте зверху трошки копченої солі. Також можна додати сир Сент-Агюр для гостроти смаку.

Смачного!