Аспарагус з філе дорадо і вершково-лимонним соусом

Перегляди: 71

Хочете вишукану вечерю, як у ресторані, але вдома? Тоді спробуйте приготувати ніжну зелену спаржу з філе дорадо і вершково-лимонним соусом за рецептом шефа Robert Priadchenko.

20200807 11

Інгредієнти:

  • фіолетова і зелена спаржа — по кілька стебел
  • філе дорадо
  • 80 г вершкового масла
  • 200 мл вершків 20% жирності й більше
  • лимон
  • зелень
  • сіль
  • дрібка цукру

Спосіб приготування:

  1. Почистіть рибу, відріжте голову, вийміть кишки. Розріжте філе навпіл.
  2. Киньте спаржу в киплячу підсолену воду на 1 хвилину, вийміть і покладіть в ємність з крижаною водою.
  3. Для приготування соусу підігрійте сік лимона до початку кипіння, додайте вершкове масло, знизьте вогонь. Коли масло розтопиться, додайте вершки, перемішайте. Потім додайте дрібку солі, цукру і зелень, добре перемішайте.
  4. Підсмажте спаржу на оливковій олії з обох боків до золотистої скоринки.
  5. Потім готуємо рибу. Розігрійте сковорідку з оливковою олією до максимальної температури, вимкніть вогонь і покладіть тонке філе дорадо шкурою вниз. Вогонь не варто включати, риба приготується на сковороді, що вистигає. Через 2 хвилини переверніть філе і залиште ще на кілька хвилин.
  6. Викладіть спаржу і рибу на тарілку, полийте соусом.

Смачного!