Рецепти з аспарагусом
Аспарагус з кускусом та булгуром
-
Перегляди: 974
Проста і корисна їжа теж може бути смачною. І підтвердження цьому — зелена спаржа з кускусом і булгуром. Спробуйте!
Інгредієнти:
- 300 г білої спаржі
- 300 г зеленої спаржі
- 2 моркви
- 2 втечі селери
- 1 солодкий лук
- 1 ст.л. оливкового масла для тушкування
- 1 щіпка морської солі
- 300 мл овочевого бульйону
- 1 щіпка каррі і куркуми
- 120 г кускус * 120 г булгур
- 1 ч. ложка м'яти
- 1 ч. ложка коріандру
- 1 ч. ложка листової петрушки
- 1 ст.л. фісташок
- 1 ст.л. оливкового масла
ЛИМОННИЙ ПРЯНИЙ ДІП-СОУС
- 200 г грецького йогурту
- по 1 щіпці морської солі та цукру
- 1 щіпка меленої зіри
- 1 ч. ложка оливкової олії
- 1 ст. ложка листя м'яти
- 1 ст. ложка листя коріандру
- 1 лимон
Метод приготування:
- Почистіть білу спаржу, відріжте кінці. Очистіть тільки нижню третину зеленої спаржі і відріжте задерев'янілі кінці. Поріжте білу спаржу на шматки по діагоналі, залиште верхівки цілими.
- Поріжте моркву, селеру і цибулю на великі шматочки. Нагрійте масло в дрібній каструлі. Овочі і білу спаржу протушкувати до знебарвлення і трохи підсолити. Вилийте овочевий або спаржевий бульйон. Додайте каррі і куркуму, доведіть все до кипіння і тушкуйте близько 4 хвилин.
- Всипте кускус і бульгур, перемішайте і залиште набухати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин (не знімайте кришку, тому що кускусу для приготування потрібен пар в каструлі). Зніміть кришку. Розгорніть кускус за допомогою вилки.
- Поріжте зелень, подрібніть фісташки. Змішайте трави, фісташки і оливкове масло з кускусом та булгуром.
- Лимонний пряний дип-соус: змішайте йогурт з сіллю, цукром, оливковою олією і крупно нарізаною зеленню. Додайте лимонну цедру і нарізані часточки лимона.
- Приготуйте зелену спаржу на сковорідці до хрусткого стану і прикрасьте нею кускус і булгур. Полийте лимонним дип-соусом кускус і булгур зі спаржею.