Інгредієнти:

  • 300 г білої спаржі
  • 300 г зеленої спаржі
  • 2 моркви
  • 2 втечі селери
  • 1 солодкий лук
  • 1 ст.л. оливкового масла для тушкування
  • 1 щіпка морської солі
  • 300 мл овочевого бульйону
  • 1 щіпка каррі і куркуми
  • 120 г кускус * 120 г булгур
  • 1 ч. ложка м'яти
  • 1 ч. ложка коріандру
  • 1 ч. ложка листової петрушки
  • 1 ст.л. фісташок
  • 1 ст.л. оливкового масла

ЛИМОННИЙ ПРЯНИЙ ДІП-СОУС

  • 200 г грецького йогурту
  • по 1 щіпці морської солі та цукру
  • 1 щіпка меленої зіри
  • 1 ч. ложка оливкової олії
  • 1 ст. ложка листя м'яти
  • 1 ст. ложка листя коріандру
  • 1 лимон

Метод приготування:

  1. Почистіть білу спаржу, відріжте кінці. Очистіть тільки нижню третину зеленої спаржі і відріжте задерев'янілі кінці. Поріжте білу спаржу на шматки по діагоналі, залиште верхівки цілими.
  2. Поріжте моркву, селеру і цибулю на великі шматочки. Нагрійте масло в дрібній каструлі. Овочі і білу спаржу протушкувати до знебарвлення і трохи підсолити. Вилийте овочевий або спаржевий бульйон. Додайте каррі і куркуму, доведіть все до кипіння і тушкуйте близько 4 хвилин.
  3. Всипте кускус і бульгур, перемішайте і залиште набухати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин (не знімайте кришку, тому що кускусу для приготування потрібен пар в каструлі). Зніміть кришку. Розгорніть кускус за допомогою вилки.
  4. Поріжте зелень, подрібніть фісташки. Змішайте трави, фісташки і оливкове масло з кускусом та булгуром.
  5. Лимонний пряний дип-соус: змішайте йогурт з сіллю, цукром, оливковою олією і крупно нарізаною зеленню. Додайте лимонну цедру і нарізані часточки лимона.
  6. Приготуйте зелену спаржу на сковорідці до хрусткого стану і прикрасьте нею кускус і булгур. Полийте лимонним дип-соусом кускус і булгур зі спаржею.