Чистимо 200 гр. білого аспарагусу. Ріжемо кубиками одну цибулину та смажимо її та шкірку аспарагуса кілька хвилин на олії в каструлі з товстим дном (наприклад чавунній). Доливаємо 1 літр води й варимо 30 хвилин на маленькому вогні. Відділяємо через друшляк бульйон.

Робимо вершковий соус - беремо 1 ст. л. пшеничної муки та 1 ст. л. вершкового масла, нагріваємо каструлю з товстим дном, топимо вершкове масло і трохи підсмажуємо муку на маслі. Вливаємо наш спаржевий бульйон та, за бажанням, додаємо готовий овочевий бульйон з 1-2 кубиків. Додаємо білий перець, паприку та сіль за смаком. Знімаємо каструлю з вогню та трохи охолоджуємо.

Окремо збиваємо 2 жовтки та 200 мл вершків. Додаємо яєчний крем в наш суп та перемішуємо.

Більше суп не можна кип'ятити! Відварений аспарагус ріжемо маленькими шматочками та кладемо на дно глибокої тарілки. Розливаємо суп, прикрашаємо петрушкою.