Інгредієнти:

  • 1 кг зеленої спаржі
  • 1 цибулина дрібно нарізаного білої цибулі
  • 5-6 чашок м'ясного бульйону
  • 3 столові ложки несолоного масла
  • 1/2 чашки сметани або густих вершків
  • 1 щіпка морської солі
  • 1 щіпка перцю
  • ¼ чайної ложки свіжого лимонного соку

Метод приготування:

  1. Відріжте 3-5 см верхівок аспарагуса. Відкладіть для прикраси страви. Поріжте стебла спаржі на шматочки довжиною 1 см.
  2. Підсмажте цибулю в каструлі на слабкому вогні в 2 столових ложках вершкового масла поки вона не стане м'яким.
  3. Додайте шматочки спаржі, сіль і перець за смаком та варіть, помішуючи, протягом 5 хвилин. Додайте 5 чашок бульйону і варіть на повільному вогні, поки спаржа не стане м'якою від 15 до 20 хвилин.
  4. Поки вариться суп, зваріть відкладені верхівки спаржі в киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини поки вони не стануть ніжними, потім зцидіть воду.
  5. Подрібніть відварену спаржу в блендері до однорідного стану і перелийте назад в каструлю. Додайте сметану або вершки. В ту саму кастрюлю долийте трішки бульйону, щоб зробити суп-пюре бажаної консистенції. Приправте сіллю і перцем. Доведіть суп до кипіння і додайте столову ложку масла.
  6. Додайте лимонний сік і прикрасьте блюдо кінчиками спаржі. Смачного!