Фіолетова спаржа

Posted by Admin

asparagus webФіолетова спаржа - окремий сорт аспарагуса, який виростили фермери італійського регіону Альбенга. Саме тому цей сорт також відомий як Віолетта ді Альбенга.

Фіолетова спаржа має пурпурний колір завдяки високому рівню антоціанів в стеблах. Антоціани – це потужні антиоксиданти, які мають захисні, профілактичні та протизапальні властивості, що робить фіолетову спаржу надзвичайно корисною для здоров’я.

Фіолетова спаржа ніжніше і набагато солодша ніж зелена. Саме тому вона ідеально підходить для використання у салаті. Однак не тільки смакові якості підштовхують кухарів до її вживання, пурпурний колір фіолетовою спаржі додасть родзинку і прикрасить будь-яку салатну страву.

Проте фіолетова спаржа зберігає свій колір тільки при дуже швидкій тепловій обробці, наприклад швидкій обжарці. При тривалому приготуванні вона змінює своє фіолетове забарвлення на зелене. Цікаво, що паростки спаржі фіолетові, а квітуче листя рослини все одно зростає зеленим влітку.

У цьому сезоні Gourmet з Любимівки пропонує фіолетову спаржу, вирощену в Україні. Ми сподіваємось, що вона завоює не тільки очі естетів, а й шлунок гурманів!